Häiriintynyt ulottuvuus

27 lokakuuta 2015

Sairas | Sairaampi | Sairain


Monet ovat kertoneet olleensa kiusattuna eri tavoin ja jakaneet kokemuksiaan mm. Täällä netissä. Teknologia on oiva väline tavoittaa monia samanmielisiä ja pysyä kasvottomana ja nimettömänä. Ilkeydessään netti antaa mahdollisuuden toimia kasvottomana ja nimettömänä. Ei ole väliä mikä on ammatiltaan, iältään saati sitten sukupuoleltaan. Kaikki ilkeys, katkeruus, kateus, kostonhimo jne..  Saa netin avulla aivan uudenlaiset ulottuvuudet. 

Olen kirjottanu blogia 16v lähtien ja katsoin parhaimmaksi sulkea kommentoinnin, sillä selkeästi henkisesti  häiriintyneet ihmiset tuntuvat käyttävän kommentointi osuutta useissa paikoissa oman epävakautensa ja häiriintyneisyytensä esiintuomiseen. 

Ensimmäisen kosketuksen tämä ilmeni hankkiessani silikonirinnat, jotka itse ostin omilla rahoillani. Mutta äitini kimppuun hyökättiin ja toivottiin mm. Vankilatuomiota ja muuta sairastaBig Brotherin jälkeen huomasin, että pikkulapsen nuori äiti oli lähettänyt minulle hakkaamisuhkausen facebookkini viestiosioon. Niin kauan kuin blogini kommenttipuoli oli auki sinne tuli mitä sairaampaa settiä. Eräässä lehden blogissa, jossa kirjoitin sama sairas touhu jatkui. Keski-ikäinen nainen toivotti, että kuolisin autokolarissa, kun kerroin autokolarista, jossa olin menettää henkeni. Ajan kanssa tämä paheni ja kohdistettiin lapseeni. Odottaessani lastani minua koskeviin viihdejulkaisujen kommentointipalstoille tuli viestejä missä avoimesti toivottiin että raskauteni keskeytyy ja lapseni menehtyy. Sairaat ihmiset toivoivat toisessa viihdejulkaisun kommettiosiossa lapseni huostaanottoa

Usein kun henkilö on viihde-, ja mediamaailmassa myös hänen läheistensä kimppuun käydään. Se on huomattu. Sekä päähenkilö, että kaikki hänen ystävänsä ja sukunsa ovat näiden kasvottomien anonyymien ryöpytysten kohteena. Jopa vastasyntyneet haukutaan ja heihin kohditetaan vihaa netissä. Erään lehden viihdejulkaisussa odottaessani tytärtäni anonyymi oli laittanut minulle viestin kuinka ruma ja häiriintynyt tuleekaan meidän rumien vanhempien lapsi olemaan. Tässä samaisessa lehdessä komenttiosuudessa kommentoija hyökkäsi pienen puolen vuoden ikäisen tyttäreni kimppuun ja kohdisti häneen vihaa ja pilkkaa todella törkeästi. Monet yhtyivät hänen sairaisiin mielipiteisiinsä.

Ehdottomasti tällä tavalla käyttäytyvät ihmiset ovat sairaita. Sairas ei tietenkään koe eikä näe käytöksessään mitään väärää, mutta juuri nämä ihmiset ovat yhteiskunnassamme aikapommeja joilta voi odottaa mitä hyvänsä. Tämä kertoo surullisen totuuden sairaista ihmisistä, joiden hoito on jäänyt retuperälle ja sen huomaa täällä netissä.