Onko työssäkäyvä äiti huono äiti?

12 huhtikuuta 2015Itseäni on puhuttanut aihe, että on väärin käydä töissä, jos on juuri saanut lapsen. Tästä on tullut paljon erilaista palautetta. Itse kyllä tulen käymään töissä, mutta lapsen ehdoilla. Tällä en tarkoita 5- päivää viikossa heti lapsen syntymän jälkeen. Vaan kerran pari viikossa, miten lapsi ja oma vointi sallii. Suomessa eläminen, kun on kallista ja laskutkin on maksettava. Jos olen itse töissä, mieheni saa kahdenkeskistä aikaa pienemme kanssa. Ja mielestäni siinä ei ole mitään väärää. Meillä molemmat vanhemmat osallistuvat lapsen hoitoon ja näin kumpikin meistä saa hyvän ja läheisen siteen lapseen jo pienestä pitäen. 

Niin se vain on, että ei täällä ilman työtä taloudellisesti pärjää kovinkaan hyvin. Työn tekeminen on mielestäni kannattavaa myös siksi, että ei putoa työelämästä kokonaan, kuten joillekkin on käynyt. Mielestäni kotiäitejä pitäisi tukea enemmän töihin. Tosin kulttuurissamme (on tullut huomattua) on väärin olla työssäkäyvä äiti. Työssäkäyvä äiti on automaattisesti huono äiti, kuin taas kotiäiti on hyvä äiti. Varsinkin silloin, jos on pieni lapsi. Jokaisella meistä on erilainen elämäntilanne ja joillekkin pelkkä kotona oleminen ei ole hyvä vaihtoehto. Näihinkin on monia syitä ja jokaisella meistä on omat ratkaisunta ja syynsä siihen miten päättää lapsen syntymän jälkeen töitä tehdä.

Kaikki meistä ei ole samanlaisia ja hyvä niin. Äitinä oleminen ja meille työssäkäyminen on vain järjestelykysymys. Kun itse olen töissä, mieheni hoitaa lastamme ja taas toisin päin. Esikoisemme on tottakai tärkein ja pienoisen ehdoilla mennää, sillä hän on meille kaikken rakkain ja tärkein. Se ei tarkoita sitä etteikö pienemme saisi paljon rakkautta ja aikaa kanssamme. Pääasiahan vanhemmuudessa on rakkaus ja kokonaisvaltainen huolenpito lapsestaan. 

Tosin jokaisellä meistä on omat mielipiteensä tästäkin aiheesta, mutta tämä on oma mielipiteeni tästä asiasta. Antaa kaikkien kukkia omalla tavallaan, se ei ole keneltäkään meistä pois.
Raskaus on loppusuoralla ja nyt puhutaan enää viimeisistä hetkistä. Fiilikset on todella jännittävät ja hyvällä tavalla sekalaiset. Sairaalakassiin täytyy enää lisätä viime hetken loput tarvikkeet ja vaatteet.

Viime viikot ovat kuluneet asunnon sisustamisessa, pienemme huoneen laittamisessa ja huonekalujen kokoamisessa. Huonekalujen kokoaminen on pääosin ollut mun vastuulla, koska tykkää kasata ja näperrellä. Tosin helppoa se ei ole ollut loppuraskauden kipujen ja väsymyksen vuoksi. Pienoisemme huone alkaa olla myös valmis ja lastensänky tosin on meidän huoneessa tässä vaiheessa.


Projekteja riittää ja moni varmaan on huomannut yhden niistä Tuulitunneli, jossa olen yhtenä panelistina. Eli mut näkee panelistina Tuulitunnelissa raskauden vikoina viikkoina, kuin raskauden jälkeenkin. Ensimmäinen ja toinen jakso on julkaistu ja pääset katsomaan ensimmäisen jakson täällä ja tässä toinen jakso.

"Uutisvuoto kohtaa Viidakon tähtöset. Viikottainen yleissivistävä panelshow uutisten, politiikan, talouden, maantieteen, tieteen ja taiteen maailmasta."


Mutta tämä ilta menee rennosti kotona ollen ja rakkaani tekemää ruokaa syöden! Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

- Marianne