Rintamaidon mitalla

29 tammikuuta 2015Kävin eilen synnytys/perhevalmennuksessa. Valmennuksessa ei ollut itselleni kovinkaan paljoa annettavaa sillä olin ainoa, joka on raskauden viimeisellä kolmanneksella. Muiden laskettu aika oli huomattavasti myöhemmin touko- kesäkuussa. Valmennuksessa käsiteltiin asioita, jotka itse olen jo ohittanut. Nyt kun ollaan ns. menty monissa asioissa eteenpäin niin samaa en voi sanoa synnytysvalmennuksesta, jossa puhutaan vain siltä näkulmalta kaikille odottajille, että kaikki pääsääntoisesti imettävät. 

Mielestäni rintaruokinnasta puhuttaessa pitäisi myös huomioida ne äidit, jotka eivät oman terveydentilansa vuoksi pysty imettämää. Itse kuulun niihin äiteihin, joilla on kroonisia sairauksia mihin syömäni lääkityksen vuoksi en aio vaarantaa vauvani hyvinvointia. Kyseiset lääkket imeytyvät äidinmaitoon, joka estää imettämisen. Lääkärini on tietoinen asiasta ja ymmärtää sen täysin. 

Mediassa olen kertonut aiemmissa raskauttani koskevissa julkaisuissa, etten aio imettää ja myös syyn tähän, joka on sairastamani sairauksien lääkitys. Vaikka syy on terveydellinen, minut halutaan leimata turhamaisten ja pinnallisten syiden perusteella ei imettävksi äidiksi. Sehän sopisi hyvin ihmisille joiden ainoa tarve on ajatella ja kommentoida mahdollismman ilkeästi. Nuori ja viellä silikonit, se on sama suomessa kuin olisi pudottanut ydinpommin. 

Seuraavalla neuvolakäynnillä aion ottaa puheeksi vauvan äidinmaidonkorvike ruokinnan. Äiti, joka rakastaa lastaan ja huolehtii lapsestaan on aina hyvä äiti. Ruokki hän sitten lastaan rintamaidolla tai äidinmaidonkorvikkeella. Rakkaus ja huolenpito vauvaan on kaikkein tärkeintä. Rakkauden määrää ei mitata rinnanmaitomitalla. 

Kuten jo etukäteen arvelin valmennuksessa olivat läsnä pariskunnat. Ikäjakauma yllätti, sillä odottavat pariskunnat olivat pääpainoitteisesti vanhempaa väkeä yli 35 vuotiaita. Olisi ollut todella hienoa, jos mukana olisi ollut sateenkaariperheitä. Sillä he ovat oman kokemukseni perusteella monissa asioissa avarakatseisempia, kuin perinteiset odottavat perheet. 

Minulla on viellä yksi kerta synnytys/perhevalmennusta, mutta pitää harkita tarkemmin asiaa osallistunko siihen. Sillä näin myöhäisessä vaiheessa raskautta mitä olen, valmennuksessa käsiteltävät aiheet eivät kosketa minua. Ensi viikolla neuvolassa otan selvää enemmän äidinmaidonkorvikkeista ja kaikesta sellaisesta mistä tarvitsen lisää tietoa. Valmennuksessa saan käydä itse, sillä Teemun koulun opettajalta lupaa osallistua synnytys valmennukseen ei tullut. Tämä on opettajan kanta miehen vanhemmaksi tuloon vuonna 2015 suomessa.