Raskausajan ruokavalio & liikunta minulla

11 tammikuuta 2015


Ensi viikolla selviää  paljon tärkeitä asioita. Mulla on myös aika neuvolassa, jossa katsotaan pienokaisen kuulumiset ja kaikki tässä vaiheessa tehtävät tärkeät kokeet ja asiat. Oon tykännyt tosi paljon näistä käynneistä :) Mulla on paras neuvola ja terveydenhoitaja.

Nyt viikolla kävin äitiyspoliklinikalla sairaalassa, sillä oli tarpeellista käydä siellä. En itse kuulu niihin onnekkaisiin odottajiin, joilla ei ole mitään kroonisia sairauksia vaan mun raskautta seurataan tarkemmin, mikä on mielestäni todella hyvä asia. Sillä on turvallisempi olo vauvan ja oman voinnin puolesta,kun hoitaa itseään. 

Masu on sen verran jo kasvanut, että kyykyssä oleminen ei onnistu lainkaan ja kumartuminen on hankalaa. Kävisin mielläni kuntoilemassa, mutta mulle tulee supisteluja vähänkin pidemmistä kävelyistä jumpasta puhumattakaan. Sen vuoksi on hyvä ottaa rauhallisesti. Kuntosalille pääsee kyllä raskauden jälkeen  :)

Mulla ei myöskään ole mitään erikoisruokavalioita vaan syön terveellistä ruokaa, omega 3 rasvahappoja, äitiysmultitabsia sekä nestemäistä rautaa. Magnesiumia käytän myös, koska suonenvedot on tuleet hyvin tutuiksi tässä odottaessa. Ei ole myöskään mitään tiettyä ruokaa mitä teksi mieli syödä erityisemmin, maustekurkut on herkkuja ja omenat maistuvat myös. 
Yhdet äitysfarkut olen hankkinut ja aion pärjätä niillä koko raskauden loppuun. Hankin myös Anita merkkisen tukivyön Kampin Bebesistä kokona xs, josta on ollut apua paljon. Tukivyö tukee hyvin selkää ja kasvavaa masua. 

Stocmannilta hankin myös Anita merkkiset äitysliivit, sillä rintavarustus ei mahdu yksiinkään aiempiin liiveihin. Selkä ja olkapäät kipeytyivät pahasti normaalien-, ja urheiluliivien käyttäessä. Oon ollut tosi tyytyväinen hankkimiini äitysliiveihin, jotka ei purista eikä olkaimet hankaa. Liivit tukee todella hyvin, eikä ihoon jää inhottavia jälkiä. Hinta on toki korkeampi, mutta äitysliivit on ainakin mulle ollut pakollinen hankinta. 

Äityspakkaus on lähetetty. Kela ilmoitti ja nyt odottelen millon sen saa hakea postista. Vaunuja oon katsellut paljon ja mulla on jo tiedossa millaiset vaunut sopivat meille. Tottakai hyvälaatuiset ja näköiset täytyy olla, mutta vaunuissa mulle on tärkeää, että runko on hyvä, kestävä ja pyörät eivät ole mitkään huterat vaan kestää säällä kun säällä. Vaunun kokonaisulkonäkö pitää olla myös kunnossa ja miellyttää omaa silmää sillä niitä käytetään viellä pitkään. 

Me ollaan haluttu vakuuttaa meidän vauva. Sillä on hyvä miettiä, että terveydenhoitoasiat on vauvan kohdalla kunnossa. Ei innosta jonottaa tuntikausia pienen lapsen kanssa julkisella puolella, jos on mahdollista päästä yksityiselle, jossa ei ole jonoja. Ollaan paljon mietitty Teemun kanssa kaikkia asioita ja tehdään kaikki mahdollinen lapsen etua ajatellen ensijaisesti . Äitys on mulle tärkeää ja se on todella hieno asia naisen elämässä, jossa kasvaa tytöstä naiseksi.