Matkalla elämään

08 tammikuuta 2015Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja lapsuudesta nuoreksi aikuiseksi on yllättävän lyhyt matka. Jokaisella meistä on käsityksemme siitä mitä on hyvä elämä. Monella siihen kuulu terveys, parisuhde, perhe, mielekäs työ, sopivassa määrin harrastuksia ja hyviä ystäviä. 

Uusiin haasteisiin on aina mielenkiintoista tarttua, ne pitävät yllä spontaaniutta ja tervettä kilpailuhenkeä. Tämä voi pitää sisällään mm. Harrastuksen, uuden elämäntavan tai uuden työn, jonka mahdollisuudet rakentavat kykyä tarttua mahdollisuuksiin, jotka tuovat mukanaan paljon.

Jokaisella meistä on omanlainen persoona mikä vaikuttaa omiin valintoihimme, niissä mahdollisuuksissa mihin meillä on mahdollisuus tarttua. Kaikki valinnat, kokemukset ja kohtaamamme ihmiset jättävät oman jälkensä ja rakentavat persoonaaamme. Ilman niitä kaikkia kokemuksia niin hyvässä, kuin pahassa me emme kasva ymmärtämään omia ratkaisujamme ja yleensäkin elämää. Läpikäydessään elämäänsä oppii ymmärtämään sen kasvun. Mitä on omalla tiellään kokenut välttämättömäksi, jotta voi kasvaa myös omaan vanhemmuuteensa ja täten kunnioittaa elämänkokemusten suoman viisauden suhteessa siihen kaikkeen mitä on viellä tulossa. Omassa raskaudessani olen jo loppusuoralla. Olen kulkenut tätä matkaa äitiyteen herkällä korvalla, lapseni hyvinvointia ensisijaisesti ajatellen. Tutkimuksia on paljon takana, mutta myös edessä. Raskaus on tuonut mukanaan mm. Pitkäjänteisyyttä ja rauhallisuutta. Sitä on kyllä tarvittu, sillä muutamia kuukausia takaperin ollessani raskauttani koskevissa tukimuksissa tukimuksen tehneen henkilön arviointivirhe pelästytti meidät pahanpäiväisesti. Tämän johdosta minulle tehtiin uusi tukimus, jonka suoritti erikoislääkäri. Hän totesi kaiken olevan kunnossa, mikä oli vuoden paras uutinen. 

Kaikki nuoret odottajat eivät ole onnekkaasti fyysisesti terveitä. Tämän vuoksi on hyvä kuulostella vauvan vointia ja omaa kehon kieltään odotusaikana erityisellä valppaudella. Jokaisena iltana tapanani on sytyttää kynttilä ja levähtää uskoen kuitenkin, että lapseni on erityisessä suojeluksessa sydämeni alla.

Marianne