Kateus

24 helmikuuta 2013
Ajattelin käsitellä tällä kertaa aihetta mikä puhuttaa monia ihmisiä ja monella alalla tätä esiintyy ja tulee aina esiintymäänkin. Mistä johtuu että meidän kultturissaamme kateutta muita kohtaan on eritysen paljon? Suomalaiset ovat luonteeltaan sellaista kansaa että toisen yrittämistä ja kaikenlaista menestymistä, ansioutumista ja eteenpäin pääsemistä aletaan heti lyttäämään ja vähättelemään. Tyyliin mikä kuvittelet olevasi, naurettavaa, ei voi muuta kun nauraa, mitä kuvittelet susta ei tulee yhtään mitään, kuvitteletko olevasi parempi kuin muut? Jne. Tällaiset kommentit kertovat niitä laukovien ihmisten omasta huonosta itsetunnosta ja monenlaisita ongelmista mitä heillä itsellään on. Toisen yrittäminen ja asioita on pakko haukkua lyttyyn koska he kokevat sen olevan itseltään pois mm. Siitä syystä että heillä ei ole itsellään siihen valmiuksia ja vahvuutta missä joku menestyy.  Erityisesti naisten kateus toisiaan kohtaan on suomessa erittäin yleistä.

Varsinkin monissa keskustelupalstoissa, blogeissa jne, hyökätään avoimesti jonkun ihmisen kimppuun ja häntä sätitään siellä nimeltä mainiten. Ja asiallahan ovat yleensä ne ihmiset joilla on oman käsityksensä mukaan omat säännöt ja "valta" sanoa muista mitä haluaa. Mutta mitä jos heitä kritisoidaan? Asenne on silloin samanlaista kuin koulukiusaajilla mm. Lapsellista loan heittoa, pää asia että toinen saadaan mollattua täysin lyttyyn. Aikuismaista keskustelua ei siis ole.  Ketä vaan on niin helppoa nälviä kasvottomana ja nimettömänä se ei vaadi mitään. Nämä ihmiset eivät päin naamaa uskalla vastaaviin hyökkäyksiin koska heidän minänsä paljastuisi liian selkeästi ja huomio kiinnittyisi heidän minäkuvaansa mikä ei kestä kritiikkiä. Oman vajavuutensa paljastaminen on monille kateellisille liikaa, koska pelkurit haluavat aina suojata oman selustansa mutta itse katsovat oikeudekseen hyökätä muiden kimppuun. 

Nämä ihmiset ovat monesti olleet koulukiusaajia joilla on tapana toimia koko elämänsa ajan yhtä rajoittuneesti, kyräillä muiden tekemisä ja haukkua. Se kertoo siitä kuinka paha olo näillä kateellisilla on, joten toisen tekemisiä on pakko päästä mollaamaan. Monissa muissa maissa mm. jenkeissä ihmisiä, jotka tekevät omia juttujaan ja saavat menestystä ja pääsevät eteenpäin kannustetaan. Suomessa kaikki haukutaan lyttyyn. Saat kuulla miten kuvittelet itsestäsi jotain :D Itse olen nauranut näille kommenteille mitä on tullut blogiini, joiden kirjoittajat ovat paljastaneet pienuutensa. He näkevät kovasti vaivaa mollaamisessaan. Mitään perusteluja ei ole missään, vaan pääasia on että saadaan kirjoittaa kuinka huonoa kaikki on. Minulle he ovat yhdentekeviä pelkureita. Monissa keskustelupalstoissa ja anonyymien kommeteissa ollaan sitä mieltä että ihmiset, jotka ovat  julkisuudessa niin heille voi aukoa päätään mielin määrin, koska he ovat mediassa. Tämä kertoo näiden ihmisten käsityskyvyn voimakkaasta rajoittuneisuudesta erittäin paljon. Juuri näiden ihmisten  mielestä heillä on rajaton oikeus millaiseen käytökseen hyvänsä, eikä heidän psyykensä pysty käsittelmään minkäänlaista vastuuta koska henkilö on esillä mediassa. Erikoinen tulkinta aikuisille ihmiselle. Nämä samaiset ihmiset eivät ole henkisesti muuttuneet sieltä peruskoulun kiusaajaporukoista miksikään. 

Oman käytöksensä kateellistet voivat aina kammeta kohteensa niskaan ja omat sanomisensa. Kaikesta heidän toiminnastaan voi ja syytetään aina kohteena olevaa ihmistä. Kukaan ei pidä kaikista maailman ihmisistä mutta itse en ole millonkaan alentuntut sille tasolle että lähtisin aukomaan päätäni mm. täällä netissä, nimettömänä ja kasvottomana. Tai muutenkaan hyökkäämään jokun kimppuun kuten itseäni kohtaan on tehty. Toisinaan kiusaavien ja kateellisten ego on niin pieni että kyseiseen säälittävään toimintaan ryhtyvät eivät pysty näkemään että he tekevät itsestään pellen. Nämä ihmiset ovat kaksinaismoralismin kuninkaita, heillä on oikeus omasta mielestään päästä solvaamaan muita. 
Josta näkee että he pitävät itseään parempina kuin niitä joiden kimppuun hyökkäävät ja jotka ovat parempia, koska eivät alennu vastaavalle tasolle. Kiusaajat ja kateelliset eivätkä koskaan myönnä olevansa kateellisa eikä kiusaajia, syy on aina toisessa osapuolessa. Se kertoo kuinka rajoittunut näiden ihmisten psyyke on ja käsitys muista. Jokainen ketä on kohdannut kateutta tunnistaa sellaisen. 

Täällä blogissani olen kertonut elämästäni palasen ja silloin tällöin julkaissut joidenkin 
perus dissaajien kommentteja, koska olen halunnut näyttää muillekin millaisia kasvottomia pelkureita täällä blogistien maalilmassakin pyörii paljon. Todellista vahvuutta on kulkea muista välittämättä omia teitään. Monet ovat huomanneet että suomen kateellisuus on noteerattu maailmalla ja aivan aiheesta. Palatakseni naisten väliseen kateuteen, toisen ulkonäkö haukutaan aina ensimmäisenä lyttyyn ja kaikki yli 40 kg ovat läskejä ja ylipainoisia. Myös toisen lahjakkuudet vähätellään ja tämän jälkeen ollaan jo asiantuntijoita tekemään selkeä diagnoosi, kuinka hullu ja valehtelija jne, tämä ihminen on. Pääasia että saadaan lätkäistyä kaikki kateuden kohteena olevassa henkilössä lyttyyn tulee itselle hieman helpompi olo. Myöskin pahan puhuminen ja perättömien juorujen levittäminen kuuluvat kateellisten ihmisten toimintaan. Lehtien palstoilla monet kateutta ja erilaista kiusaamista kokeneet ihmiset ovat kertoneet tarinoitaan suomalaisten sairaalloisuuteen asti menevästä kateudesta, monesti kertomukset ovat vertaansa vailla. Itse olen jäänyt miettimään, että jonkunlaisen hoidon tarpessa nämä kateelliset, koulu-, työpaikka- ja nettikiusaajat väistämättä ovat. Aiheena kateus ja kiusaaminen koskettaa monia ihmisiä. Uskon että tästä voidaan keskustella loputtomiin mutta mielestäni jokaisen olisi hyvä miettiä ja katsoa peiliin miten kohtelee muita ihmisiä.

Itse olen kohdannut kateutta tällä alalla työskennellessäni useissa eri yhteyksissä. Omaan niin vahvan itsetunnon että en tekisi päivääkään näitä kuvauksia, kehätyttöilyä jne, muita kauneusalan töitä. Jos minua hetkauttaisi kateellisten ihmisten sättimiset ja mollaukset. Olen aina tehnyt omia juttujani muista välittämättä, eikä minun elämäni ole kiinni näiden ihmisten sanomisista. Pidän heitä säälittäväniä ihmisinä, joille voisin sanoa miksi seuraatte blogiani ja elämääni asioitani? Kateelliset ovat aina vahtimassa kohteensa elämää, koska se täyttää tärkeän paikan heidän elämästään. Sillä nämä ihmiset kokevat monet asiat itselleen ongelmaksi. Olen omannut aina vahvan psyykeen ja tehnyt omia juttujani, näin tulen tekemään jatkossakin. Haluan myös kannustaa muitakin mitkä ovat kohdanneet kateutta ja kiusaamista että muut eivät sanele teidän elämäänne, eikä kukaan ole miellyttäjä!

Superblondi