Risteily = salarakkaan etsintä?

27 marraskuuta 2012Risteilyt Ruotsiin tai Tallinnaan tietoisuus meille suomalaisille siirtyy jo äidinmaidossa. Varsinkin risteilykaupunkien, Helsingin ja Turun väestöstä ovat useimmat varmasti käyneet laivalla ainakin kerran elämässään. Risteilyt ovat suosittuja, eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Laivan kauppoihin ja ravintoloihin kyllä saa halutessaan rahaa uppoamaan. Erilaiset teemaristeilyt vetävät ihmisiä laivoille pelkästään huvittelemaan, yleensä vähemmistöön jäävät varsinaisesti laivaa matkustusvälineenä käyttävät henkilöt. Voidaan lähteä vaikkapa raviristeilylle pelaamaan, kauneusristeilylle tutustumaan alan viimeisimpiin hoitomuotoihin -ja tuotteisiin. Opiskelijoiden keskuudessa risteilyt ovat suosittuja valmistumisen merkeissä tai luokkaretkinä. Laivoille houkutellaan ihmisiä myös tunnetuilla artisteilla ja show-ohjelmilla. Risteilylle voidaan lähteä rilluttelemaan hulvattomalla mies tai nais-porukalla. Laivalla on aina pikkujoulut! -samaiset pikkusikailun merkit liitetään väkisinkin risteilyihin, eikä suotta.

Ravintoloihin verrattuna risteilyllä on monia etuja. Talvisaikaan naiset pitävät erityisesti siitä, että laivaan astuttuaan ei tarvitse enää räntäsateessa kahlata, ja näin koko illan kauniina pysyminen on helpompaa. Ei tarvitse raahata ja vaihtaa ulkokenkiä tanssikenkiin, meikki ja hiukset eivät saa kosteutta ja asuakin voi käydä vaihtamassa vaikkapa monta kertaa illan fiiliksen mukaan.
Kaikkien iloksi laivan huviravintoloihin –ja bubeihin ei tarvitse jonottaa. Yleisvessoissa saattaa olla aika ajoin hiukan ruuhkaa. Kenenkään ei tarvitse kurjassa viimassa taistella paikastaan taksijonossa illan päätteeksi. Jatkot järjestyvät helposti omassa hytissä tai laivan muissa yleisissä tiloissa, vaikka ravintolat sulkevatkin ovensa.

Tutkimuksemme osoittaa, että risteilylle lähdetään enemmän kuin usein ”se” mielessä sukupuoleen katsomatta.
Yleinen mielipide ”porauslautoista” siirtyy sukupolvelta toiselle. Halusimme tai emme.


Viimeaikoina risteilyillä kuvatut Laiva -ja Ruotsinlaivalla 24h – tv-ohjelmat saattavat hiukan hillitä rillumarei- meininkiä, siinä kun selkeästi piilee kiinnijäämisen riski. Kuten tässä keskustelupalstan vierailija toteaa…

1. Vierailija
Heh, siinä meni monen henkireikä kun ei saa edes ruotsinlaivalla enää rauhassa örveltää ja huorata Joka paikassa joku paparatsi vaanimas..


Tutkimus onneksi paljastaa kuitenkin, että suurin osa vastanneista ovat sitä mieltä, että parhaiten salarakkaan löytää kuitenkin treffisivustolta. Siellä olevat ovat kaikki ”samassa veneessä”, eikä kenenkään tarvitse arvailla tarkoitusperiä. Meidän sivustomme on aina valmis auttamaan! http://fi.victoriamilan.com/